Vištiena kiniškai

Labai skanu ir gražiai atrodo. Be to, skaniausia kol šviežia, kitą dieną jau nebe taip skaniai valgėsi.

Reikės: vištienos (panaudojau mėsą nuo 5 blauzdelių, gavosi apie 3 porcijas)  

vidutinio dydžio morkos ar dviejų

pusės jaunos cukinijos

pusės paprikos (arba po truputį įvairių spalvų)

keleto šaukštų krakmolo

šiek tiek aliejaus

saujelės keptuvėje pakepintų sezamo sėklų

poros šaukštų medaus

poros šaukštų pomidorų padažo

poros skiltelių česnako

apie poros šaukštų sojos padažo

2-3 šaukštų konservuotų kukurūzų

druskos, pipirų

Mėsą nuėmiau nuo kauliukų, supjausčiau nedideliais gabaliukais, šiek tiek pasūdžiau ir papipirinau. Tada apvoliojau krakmole ir iškepiau keptuvėje aliejuje. Kol mėsa kepė, susipjausčiau daržoves. Baigiant kepti mėsai, į keptuvę supyliau sojos padažą, permaišiau ir sudėjau vištieną į kitą indą. Tuomet dar šiek tiek įpyliau į keptuvę aliejaus ir paeiliui po truputį pakepindama sudėjau daržoves – morkas, česnaką, papriką ir cukiniją. Manyčiau, tiktų ir įvairesnės daržovės. Kai viskas lengvai apkepa, į keptuvę sudedu vištieną, medų ir pomidorų padažą, pakaitinu kol viską gerai išmaišau ir nuėmusi nuo viryklės supilu kukurūzus, dar kartą permaišau. Patiekiant užbarstau sezamo sėklų. Be abejo, skaniausia su ryžiais. Skanaus 😉

Recepto šaltinis: http://www.moteris.lt 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

One response to “Vištiena kiniškai

  1. Nu labai skaniai atrodo 🙂 Būtinai išmėginsiu šį receptą

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s