Upėtakis su krevečių padažu

Tikriausiai skaniau būtų su lašiša, bet tuo metu turėjau tik upėtakį. Reikės:

puskilograminio upėtakio

nemažos saujos lukštentų krevečių

nedidelio svogūno

skiltelės česnako

100ml balto sauso vyno

200ml grietinėlės

sviesto (kepimui)

druskos, pipirų, petražolių, krapų, kitų mėgiamų prieskonių

spageti (ar kitokių) makaronų

Upėtakį iškaulinau, gavosi du nedideli kepsniai, kuriuos pasūdžiau, papirinau ir pabarsčiau krapais. Po keleto valandų į keptuvę dėjau sviestą, smulkiai pjaustytą svogūną; kai šis apskrudo, sudėjau smulkintą česnaką, netrukus supyliau vyną, šiek tiek pakaitinusi supyliau ir grietinėlę, įbėriau druskos, pipirų, prieskonių. Tuo tarpu kitoje keptuvėje svieste kepė upėtakis, o puode virė spageti makaronai. Galiausiai, kai padažas ėmė tirštėti, subėriau krevetes ir dar šiek tiek pakaitinusi subėriau gerą žiupsnį petražolių, dar pakaitinau keletą minučių. Padažas gavosi labai skanus, ypač valgant jį su makaronais. Valgėme su šviežių daržovių salotomis.

upėtakis su krevetėmis

Padažo recepto šaltinis: 

http://aspoonforeverybite.blogspot.com

 

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s