Šokoladinis pyragas su avietėmis

Originale jis su mėlynėmis, bet šiemet namie gausu aviečių, išbandžiau su jomis, dar šilto pusės pyrago iškart nebeliko 🙂
Reikės:
šiek tiek mažiau nei stiklinė cukraus (originale visa, bet pyragas ir taip labai saldus)
1 v.š. vanilinio cukraus
240g sviesto
250 juodo šokolado (kakavos nemažiau 52%)
4 v.6. kakavos miltelių
4 didelių kiaušinių
1 stiklinės miltų
2 nubrauktų a.š. kepimo miltelių
žiupsnelio druskos
200g aviečių (ar bet kokių kitų uogų)
Originale priklauso ir aptepimas, tačiau čia jau tikriems smaližiams, mums saldumo tikrai užteko.
Įstačiusi dubenį su šokoladu, sviestu ir kakava į kaitinamą indą su vandeniu, ištirpinau juos. Kol masė vėso, kitame inde išmaišiau persijotus miltus, kepimo miltelius ir druską. Cukrų padalinau į dvi dalis, ir vieną dalį išplakiau su kiaušinių baltymais, kitą gerai ištryniau su tryniais. Tada šias abi mases sumaišiau su šokoladine, supyliau miltus, dar permaišiau, supylusi uogas išmaišiau paskutinį kartą ir dėjau į kepimo popieriumi išklotą indą. Iškepė maždaug per pusvalandį su trupučiu 180 laipsnių temperatūroje. Skanaus 😉
 
 
Recepto šaltinis: http://cocinarendez-vous.blogspot.com
 
 
 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s