Grybų kotletukai

Nebepamenu, iš kur receptas, mama juos kepa jau nuo labai seniai.
Reikės:
pusės litro grybų (dažniausiai naudoju sūdytus, galima šaldytus, o gal net ir šviežius)
šiek tiek daugiau nei pusės stiklinės virtų ryžių (galima ir daugiau, kaip kam skaniau)
1 kiaušinio
1 šaukšto kramolo
1 svogūno galvutės
sviesto, grietinės, aliejaus
druskos, pipirų
džiuvėsėlių
 
Išvirtus ryžius sumaišau su grybais ir viską permalu mėsmale. Svieste pakepinu smulkiai pjaustytą svogūną, dedu į grybų ir ryžių masę ir sudėjusi kiaušinį, krakmolą bei prieskonius viską išmaišau. Formuoju kotletukus (jie labai minkšti ir birūs, todėl tenka suktis greitai), apvolioju džiuvėsėliuose ir dedu į keptuvėje įkaitintą aliejų, kol gražiai apskrunda. Valgome su virtomis bulvėmis bei sviesto-grietinės padažu. Skanaus 😉

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s