Jautienos kepsnys su slyvų padažu ir karamelizuotais burokėliais

Kai užsinori naujų skonių ir potyrių, šis kepsnys – puikus pasirinkimas. Padažas – svarbiausias patiekalo elementas.
Reikės:
apie 0,5 kg jautienos (naudojau kumpį)
1 nedidelio svogūno
6 džiovintų slyvų
5 šaukštų raudonų slyvų uogienės ar džemo (kai nusipirkti nepavyko, išsiviriau pati 🙂 )
1,5 – 2 a.š. rudojo cukraus
4 mažų burokėlių
1 v.š. balzamiko acto
druskos, pipirų
alyvuogių aliejaus
1 v.š. sviesto
Mėsą iš vakaro supjausčiau gabaliukais kaip kepsniui ir pamarinavau su alyvuogių aliejumi, druska ir pipirais, nors galima tai padaryti ir prieš pat gaminant, tiesiog turiu įprotį taip marinuoti įvairią mėsą. Gaminimo dieną burokėlius nuploviau, paviriau apie 10 min ir supjausčiusi griežinėliais kepiau apie 20 min keptuvėje su alyvuogių aliejumi, vis pamaišydama. Po to supyliau balzamiko actą, leidau nusigaruoti, apibarsčiau ruduoju cukrumi ir uždengusi keptuve ant nedidelės ugnies šiek tiek pakepinau, ne daugiau kaip 10 min – tiesiog patikrinau, ar burokėliai jau minkšti.
Kitoje keptuvėje pakepinau smulkiai pjaustytą svogūną, sudėjau smulkiai pjaustytas slyvas, dar šiek tiek pakepinau, tuomet sudėjau uogienę, įpyliau pusę stiklinės vandens, įbėriau žiupsnį pipirų ir ant nedidelės ugnies kaitinau, kol padažas sutirštėjo. Nuėmusi nuo ugnies, į padažą įdėjau sviesto ir išmaišiau.
Mėsą dėjau į keptuvę su įkaitinu aliejumi ir šiek tiek apkepiau iš abiejų pusių.
Valgėm su bulvių koše ir šviežių daržovių salotomis. Skanaus 😉
Jautienos kepsnysRecepto šaltinis: http://www.tradicinekolekcija.lt/
 
 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s