Varškės apkepas

Apkepo autorė vadina jį tobulu, panašu, kad taip ir yra.
Reikės:
0.5 kg liesos varškės
6 v. š. manų kruopų
0.8 puodelio pieno
3 dideli kiaušiniai
4.5 v. š. cukraus
1 arb. š. vanilinio cukraus
keli lašai romo ekstrakto (nebūtinai)
Manų kruopas užpyliau pienu ir palikau pastovėti, kol suruošiau kitus produktus:
atskyriau trynius nuo baltymų, baltymus išplakiau iki standumo, o trynius išplakiau su cukrumi bei vaniliniu cukrumi iki baltumo. Į trynius su cukrumi sudėjau varškę, šiek tiek patryniau viską ‘blenderiu’, kad neliktų gumuliukų, sudėjau manus ir viską gerai išmaišiau. Tuomet supyliau baltymus, lėtai išmaišiau, pyliau į kepimo formą ir dėjau valandai į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę. Valgėm dar šiltą, mėgstantiems saldžiai pavalgyti cukraus reikėtų dėti kiek daugiau, mums buvo pats tas. Skanaus 😉
 
Recepto šaltinis: http://www.sauletavirtuve.lt

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s