Šokoladinis burokėlių pyragas

Smalsumas buvo stipresnis už baimę sugadinti daug gerų produktų, todėl išbandžiau ir rezultatu likau patenkinta tiek aš, tiek kiti ragavusieji.
Reikės:
300g virtų arba keptų burokėlių (naudojau keptus orkaitėje, kepiau įsukusi kiekvieną atskirai į foliją gana aukštoje temperatūroje kiek ilgiau nei valandą)
3 kiaušinių
300g cukraus (jei bus naudojamas koks nors kremas ar glaistas, cukraus galima pamažinti)
100g juodojo šokolado
240ml saulėgrąžų aliejaus
30g kakavos miltelių
200g miltų
1,5 a.š. kepimo miltelių
žiupsnelio druskos
Burokėlius reikia susmulkinti, aš tai padariau pirmiausiai sutarkavusi juos stambia tarka, o po to sutrynusi ‘blenderiu’, kad gautųsi vientisa masė. Galbūt nepakenktų šiek tiek nusunkti, ir tuomet gal pyragas nebūtų toks šlapias. Kiaušinius išplakiau su cukrumi ir aliejumi, inde virš karšto vandens ištirpinau šokoladą ir viską sumaišiau su burokėliais, iš lėto maišydama. Miltus, kakavą, druską ir kepimo miltelius sumaišiau atskirai ir viską po truputį pyliau į bendrą masę, kruopščiai išmaišydama. Galiausiai pyliau masę į kepimo popieriumi užtiestą kepimo formą ir dėjau į iki 170 laispnių įkaitintą orkaitę. Pyragas kepė apie valandą. Skanaus 😉
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
 Recepto šaltinis: http://www.manonamai.lt

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s