Kapučino sausainiai

Šie sausainiai patiko tiek skoniu (skanūs išlieka savaitę ir ilgiau) , tiek nesudėtingu gamybos procesu.
Reikės:
100g kambario temperatūros sviesto
2-3 kupinų šaukštų kapučino kavos miltelių
3-4 v.š. cukraus
1 kiaušinio
1 stiklinės (250ml) miltų (su trupučiu)
1 a.š. kepimo miltelių
2/3 plytelės mėgiamo šokolado
1/2 stiklinės riešutų (vietoje jų naudoju saulėgrąžas)
Kapučino užpilu 1 šaukštu verdančio vandens ir išmaišau. Sviestą ištrinu su cukrumi, įmušu kiaušinį, sudedu kavą, persijotus su kepimo milteliais miltus, gerai išmaišau, tuomet supilu saulėgrąžas bei smulkiai pjaustytą šokoladą. Viską išmaišau ir drėgnomis rankomis formuoju nedidelius rutuliukus bei dedu juos ant kepimu popieriumi užtiestos skardos. Kepdami kamuoliukai plečiasi, todėl tarp sausainukų reikia palikts tarpelius. Apie 15 minučių iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje ir traškus skanėstas paruoštas. Skanaus 😉
 
Recepto šaltinis: http://www.neringa-blogas.com
 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s