Vištienos troškinys su alyvuogėmis

Skanus nekasdienio skonio troškinys.
Reikės:
1 svogūno galvutės
3 česnako skiltelių
4 juostelių plonai pjaustytos kiaulienos šoninės
150g vyšninių pomidoriukų arba poros paprastų
600g bulvių
800g vištienos kumpelių/blauzdelių/sparnelių 
4 v.š. alyvuogių aliejaus
75g juodųjų alyvuogių be kauliukų
druskos, pipirų
žiupsnelio čiobrelių
180ml vištienos sultinio
poros lauro lapų
 
Svogūną ir česnaką reikia nulupti, susmulkinti, pailgais gabaliukais supjaustyti šoninę, pomidoriukus – pusiau, bulves nulupti ir supjaustyti skiltelėmis. Vištienos gabaliukus reikia nuplauti, nusausinti, pasmulkinti jei tai sparneliai, pabarstyti druska ir pipirais.
Įkaitinusi aliejų, mėsą apkepiau iš visų pusių ir dėjau į ugniai atsparų indą. Toje pačioje keptuvėje trumpai apkepiau česnaką, svogūną, šoninę, alyvuoges, pomidorus, bulves bei čiobrelį ir lauro lapus, dar užbėriau šiek tiek druskos ir pipirų. Viską sudėjau ant vištienos, užpyliau sultiniu ir dėjau į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę, kepiau apie 40 minučių. Skanaus 😉
 
Recepto šaltinis: http://www.neringa-blogas.com
 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s