Mielinė tešla

Tešla bandelėms, kai nesinori naudoti šaldytą ir yra šiek tiek laisvo laiko.
Reikės:
200ml pieno 
2 v. š. cukraus
20g mielių (ne sausų)
200g sviesto (kambario temperatūros)
1/2 a. š. druskos
apie 500g miltų
 
Pieną šiek tiek pašildžiau, subėriau cukrų bei mieles ir maišiau, kol cukrus ir mielės ištirpo. Tuomet indą uždengiau ir pastačiau šiltai, kad susidarytų “kepurėlė” iš mielių (apie 15-20 min).
Didesniame dubenyje persijojau miltus, supyliau druską, sudėjau pjaustytą sviestą ir pirštais tryniau miltus su sviestu, kol susidarė trupinėliai. Į miltus supyliau “kepurėtą” pieną ir viską išmaišiau. Jei tešla per skysta, reikia dar įbelti miltų. Tešlą reikia paminkyti apie 3 minutes ir dėti pusvalandžiui į šaldytuvą. Po to jau galima formuoti bandeles, dėti įvairius įdarus ir kepti iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Skanaus 😉
 
Recepto šaltinis: http://ingosreceptai.vacau.com
 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s