Kibinai

Kiekviena šeimininkė turi savo išbandytą receptą, man iš pirmo karto pavyko ir labai patiko šis.
Reikės:
Tešlai:
1kg miltų
300g sviesto
200g grietinės
5 kiaušinių
žiupsnelio druskos, trupučio cukraus
 
Įdarui:
1kg mėsos 
300g svogūnų
maltų pipirų, druskos
100g sviesto
vandens
kiaušinio aptepimui
 
Sviestą sutarkavau ir sumaišiau su miltais, supyliau su grietine, druska ir cukrumi išplaktus kiaušinius. Viską išmaišiau iki vientisos mass ir padėjau tešlą į šaldytuvą, maždaug tam laikui kol pasigaminau įdarą. Mėsą reikia supjaustyti mažais gabaliukais (dariau ir su faršu, sutaupiau laiko, o skonis buvo labai geras), taip pat ir svogūną, pasūdyti, papipirinti, supilti tirpintą sviestą ir šiek tiek vandens bei viską gerai išmaišyti. Iš šaldytuvo išimtą tešlą padalinau į daug nedidelių gabaliukų (apie 20), iš jų košiojau blynelius, į vidų dėjau po gerą šaukštą įdaro ir mėginau užsukti kraštus virvele (dar nelabai pavyksta 🙂 ) Į skardą suguldytus kibinus aptepiau kiaušinio plakiniu (galima mediniu pagaliuku pradurti keletą skylučių, kad nesuplyštų) ir dėjau į iki 190 laipsnių įkaitintą orkaitę 30-40min, prieš baigiant kepti galima dar kartą aptepti kiaušinio plakiniu. Skanaus 😉
 kibinai
Recepto šaltinis: http://shirshiulizdas.blogspot.com

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s