Karališkas sprandinės kepsnys

Kadangi mėgstu kiaulienos patiekalus, šis man labai patiko.
Reikės:
kiaulienos sprandinės (ėmiau apie pusę kg)
druskos, pipirų, alyvuogių aliejaus (mėsos marinavimui)
2 kiaušinių
2 v.š. smulkiai tarkuoto kieto sūrio (naudojau džiugą)
100g mėgiamo sūrio (naudojau mocarelą)
saujelės smulkintų petražolių
saujos mažų pomidoriukų arba poros didelių
2 v.š. majonezo
 
Autorė siūlo mėsą pamušti, tačiau aš ją tik supjausčiusi riekelėmis iš vakaro pamarinavau, nemušiau, aliejus mėsytę labai suminkštino. 
Kiaušinius išplakiau, subėriau kietąjį sūrį ir šiame mišinyje apvoliojau mėsos gabaliukus, dėjau į keptuvę su įkaitintu aliejumi ir kepiau ant silpnos ugnies, kol gražiai apskrudo. Mocarelą sutarkavau ir sumaišiau su petražolėmis, majonezu ir į keturias dalis susmulkintais pomidoriukais. Į šį mišinį galima supilti ir kiaušinio plakinį, jei jo šiek tiek lieka. Tuomet dėjau kepsnius į kepimo popieriumi užtiestą skardą, ant kiekvieno užpyliau sūrio plakinio ir dėjau skardą į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę 15-20 minučių. Kadangi mėsytė jau buvo beveik iškepusi, teliko sulaukti, kol išsileis sūris. Patiekalas sultingas ir minkštas. Skanaus 😉
 
Recepto šaltinis: http://maistomagija.blogspot.com
 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s