Saldžiarūgščiai vištienos sparneliai

Pavyko, patiko, reikia užsirašyti 🙂
Reikės:
7-8 vištienos sparnelių
1 valgomojo šaukšto su dideliu kaupu medaus (geriau skysto)
2 nepilnų šaukštų sojos padažo
ketvirčio vidutinio dydžio citrinos sulčių
3 nedidelių skiltelių labai smulkiai supjaustyto česnako (originale – išspaustų česnako sulčių)
saujelės krakmolo ir (nebūtinai) miltų
druskos, pipirų, aliejaus
 
Sparnelius supjausčiau į tris dalis, pasūdžiau ir papirinau, palikau kuriam laikui pastovėti. Tada apvoliuojau juos krakmole, sumaišytame su miltais (nes krakmolo pritrūko, originale naudojamas vien krakmolas) ir apkepiau aliejuje, kol gražiai apskrudo ir iškepė. Per tą laiką pasiruošiau padažą – sumaišiau medų, sojos padažą, citrinos sultis, česnako gabaliukus bei šlakelį aliejaus. Padažą pyliau į keptuvę ir kai jis įkaito, sudėjau sparnelius. Nuolat vartydama, kad padažu pasidengtų visi sparneliai, pakaitinau apie 5-7 minutes ir viskas, skaniai valgėme su ryžiais bei šviežių daržovių salotomis. Nors autorė pataria padažą ragauti kai jis šiek tiek įkaista, surizikavau ir neragavau, ir buvo labai skanu – saldžiai rūgštu. Skanaus 😉
 
Recepto šaltinis: http://spoonalley.blogspot.com

One response to “Saldžiarūgščiai vištienos sparneliai

  1. Tikrai labai skanus. Labai megstame

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s