Kiaulienos “armonika”

Internete paskaitinėjau, kad tarp šeimininkių šis receptas jau buvęs ant bangos ir beišeinąs iš mados, bet aš tik dabar ryžausi išmėginti ir ketinu vėl greitu laiku išsikepti. Mėsa, mano nustebimui, gavosi minkštutėlė ir sultinga be jokio išankstinio marinavimo, tik kažko trūko skoniui, kitąkart pamėginsiu drąsiau paprieskoniuoti.
Reikės:
sprandinės
pomidoro
mozarelos sūrio
fermentinio sūrio (originale – rūkytas, bet tokio neturėjau)
svogūno
majonezo
mairūno, druskos, pipirų, kmynų, kitų mėgiamų prieskonių
alyvuogių aliejaus
čili pipiriuko (originale – paprikos ir garstyčių milteliai, česnakas, jų nedėjau)
 
Mėsos gabale padariau apie 1,5cm įpjovas, neįpjaudama iki galo. Visus kitus produktus supjausčiau plonomis reikelėmis, kiekvieną įpjovą pabarsčiau prieskoniais, įtryniau, lengvai patepiau majonezu. Į tarpus dėjau po pomidoro ir svogūno reikelę, mažą gabaliuką čili pipiriuko bei sūrio – į vieną fermentinio, į kitą mozarelos.  Galiausiai visą susluoksniuotą mėsą apšlaksčiau alyvuogių aliejumi, įvyniojau į foliją ir kepiau apie 1,5 valandos iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, kepimo pabaigoje atidengiau foliją ir leidau šiek tiek apskrusti. Ir gražu, ir skanu 😉
 
Recepto šaltinis: http://skanusgyvenimas.blogspot.com

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s