Trupininis pyragas

Kai lieka nesuvalgytų uogų ir uogienių, tokie pyragai – išsigelbėjimas. Ingridientų kiekius pasimažinau trečdaliu, ir išsikepiau maždaug 21×28 dydžio skanų pyragą.
 
Reikės:
200g kepinių margarino (naudojau sviestą)
540g miltų
2 kiaušinių
200g cukraus
1 a šaukštelio kepimo miltelių
470g rūgščios uogienės (naudojau bruknių)
1 a šaukštelio vanilinio cukraus
 
Šaltutėlį sviestą susitarkavau, supyliau su kepimo milteliais sumaišytus miltus ir tryniau viską tarp pirštų tol, kol nebeliko sausų miltų. Į juos subėriau cukrų, įmušiau kiaušinius ir suminkiau tešlą. Ji buvo pakankamai minkšta ir sunkiai tarkavosi, todėl prieš tarkuojant į skardą galima ją palaikyti šaldiklyje.
3/4 tešlos tarkavau į kepimo popieriumi išklotą skardą, tada viską ištepiau uogiene ir užtarkavau likusią tešlą. Kepiau iki 200 laispnių įkaitintoje orkaitėje valandą laiko. Pyragas buvo labai skanus tiek dar šiek tiek šiltas, tiek kitą dieną. 
 trupininis
Recepto šaltinis: gpmagija

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s