Moliūginiai keksiukai su graikiškais riešutais

Pavasarėja, o moliūgai nesivalgo, todėl nusprendžiau išsikepti keksiukų. Receptą šiek tiek pasikoreagavau pagal save.
Reikės:
300g moliūgo
100g cukraus
3 kiaušinių
100ml pieno
250g miltų
80g kambario temperatūros sviesto
pusės stiklinės graikiškų riešutų
arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
arbatinio šaukštelio vanilinio cukraus
pusės arbatinio šaukštelio cinamono (kas mėgsta – galima ir daugiau)
mažyčio žiupsnelio muskato riešuto
poros valgomų šaukštų tarkuoto šokolado (nebūtina, bet su juo saldumas buvo pats tas)
Nors pagal receptą reikia tarkuoti žalią moliūgą, aš jį pasmulkinau ir karščiui atspariame inde pakaitinau orkaitėje, įpylusi šiek tiek aliejaus, kol moliūgas tapo visiškai minkštas. Kiaušinius išplakiau su cukrumi (ir vaniliniu), supyliau pieną, sudėjau sviestą, dar paplakiau. Miltus sumaišiau su kepimo milteliais, muskato riešutu ir cinamonu, supyliau į plakinį, viską gerai išplakiau, sudėjau sutrintą moliūgą bei riešutus, supyliau tarkuotą šokoladą ir išmaišiau. Masę dėjau po pora šaukštų į formoje sudėtus popierinius krepšelius ir kepiau maždaug 35 minutes apie 190 laipsnių temperatūroje. Gavosi maždaug 20 keksiukų – drėgnų, nepersaldžių. Skanaus 😉
Recepto šaltinis: http://nice.by

keksiukai

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s