Karamelinis tortas su lazdyno riešutais

Bene pirmasis mano išbandytas, pavykęs ir šeimos pamėgtas tortas. Panašų galima nusipirkti Maximoje, o receptas iš IKI puslapio 🙂
Reikės:
Tešlai:
kiaušinių – 3 vnt;
miltų – 330 g
cukraus – 130 g
rududu – 200 g
grietinės – 200 g
nugesintos (grietinėje) sodos – 1 arbat. šaukštel.
Įdarui:
Juodo šokolado – 250 g (ar šiek tiek daugiau)
pieno – 100 ml
grietinėlės – 300 g
cukraus – 2 valg. šaukšt.
1 citrinos sulčių
rududu – 270 g
sviesto – 100 g
lazdyno riešutų (kepintų, orkaitėje ant kepimo popieriaus) – 100 g
Karamelinio biskvito ruošimas: visus produktus suplakiau iki vientisos masės, supyliau į formą (kurios dugnas  išklotas sviestiniu popieriumi) ir dėjau kepti į orkaitę, įkaitintą iki 180 laipsnių karštumo, 40-45min. Gerai atvėsintą biskvitą perpjoviau į keturias dalis.
Šokoladinio pertepimo ruošimas: šokoladą ištirpinau su pienu ant mažos ugnies.
Grietinėlės kremo ruošimas: grietinėlę išplakiau su cukrumi iki standumo, įspaudžiau citrinos sultis, gerai išplakiau;
Sviestinio kremo ruošimas: rududu ir sviestą kuriam laikui palikau kambario temperatūroje, kad atšiltų iki suminkštėjimo. Rududu ir sviestą ir susmulkintus (nebūtinai) riešutus gerai išplakiau, iki vientisos masės.
Torto formavimas:
1.      į torto formą dėti vieną biskvitą,
2.      palaistyti vandens ir cukraus sirupu,
3.      aptepti tirpintu šokoladu,
4.      sutepti pusę grietinėlės kremo,
5.      dėti antrą biskvitą,
6.      palaistyti sirupu,
7.      aptepti tirpintu šokoladu,
8.      ant viršaus sutepti visą sviestinį kremą,
9.      dėti trečią biskvitą,
10.  palaistyti sirupu,
11.  aptepti likusiu tirpintu šokoladu,
12.  dėti likusį grietinėlės kremą,
13.  ant viršaus dėti paskutinį biskvitą

Viršų puošiau tirpintu šokoladu, galima ir kokiu nors kitokiu glaistu. Po to į šaldytuvą 5-6val.

Skanaus 😉

3 responses to “Karamelinis tortas su lazdyno riešutais

  1. Superinis tortas, nors jame ir nėra įprastinių mums maiste sutinkamų “E”, tačiau jo “atsivalgyti” per keletą metų dar nepavyko 😉 Tikras skonis visų produktų, kurie jie sudaro 🙂

  2. O riesutais recepto eigoje niekur nedingo? :O Noreciau pamatyti labai kaip atrodo tortas ipjautas! Gal turite foto? 🙂

    • Riešutai nedingo, jie atsidūrė sviestiniame kreme 🙂 Nelabai mėgstu fotografuoti, bet kadangi tai pagrindinis mūsų švenčių tortas, turėsiu omeny ir pasistengsiu nufotografuoti 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s