Tortas “Rafaelo”

Kol kas sėkmingiausiai pavyksta receptai iš Neringos puslapio, šis – ne išimtis.
Reikės:
Biskvitui:
5 kiaušinių
200g cukraus
1 šaukštelio vanilinio cukraus
65g aliejaus
230g miltų
nepilno šaukštelio actu nugesintos sodos
Kremui:
1 indelio kambario temperatūros kondensuoto pieno su cukrumi
200g minkšto sviesto
450g riebios grietinėlės
70 g kokoso drožlių (originale – 50g, tačiau man pasirodė per mažai, kokosas “pradingo” grietinėlėje)
Biskvitų sulaistymui:
200 ml. vandens
1 citrinos sulčių
2 a. šaukštelių cukraus
1 citrinos žievelės
Biskvitui kiaušinius išplakiau su cukrumi ir vanile, kol masė pašviesėjo, padidėjo, plakdama supyliau aliejų, sudėjau sodą, maišydama ranka supyliau miltus. Gautą masę dėjau į kepimo formą, ištiestą kepimo popieriumi, ir kepiau vidutinio karštumo orkaitėje apie 40 minučių. Atvėsintą biskvitą supjausčiau į 4 dalis.
Kremui išplakiau grietinėlę, padėjau į šaldytuvą, išplakiau sviestą su kondensuotu pienu, supyliau ir permaišiau kokoso drožles, taip pat padėjau į šaldytuvą; kai masės pravėso, sumaišiau jas.
Sulaistymui vandenyje ištirpinau cukrų, įspaudžiau citriną, įtarkavau žievelės.
Laisčiau kiekvieną biskvitą, tepiau kremu, uždėjusi paskutinį biskvito gabalėlį kremu ištepiau visą tortą, viršų dar apibarsčiau kokoso drožlėmis. Buvo labai skanu 🙂
Rafaelo
Recepto šaltinis: www.neringa-blogas.lt

One response to “Tortas “Rafaelo”

  1. Smagu girdeti! Dziaugiuosi, kad ne vienas receptas jau isbandytas 😉 Sekmes ir toliau!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s