Šašlykai

Susigalvojau, kad Joninėms noriu šašlykų, ir į google įvedžiau “skaniausi šašlykai”. Iš to, ką radau, su nedideliai pakeitimais, jie pavyko tikrai puikiai.
Reikės:
2kg kiaulienos sprandinės (gavosi lygiai 5 iešmai)
svogūno (3-4 galvutės)
alyvuogių aliejaus
majonezo
šlakelio raudono sauso ar pusiau sauso vyno
druskos
mairūno
pipiro
1 citrinos
Mėsą supjausčiau nedideliais gabaliukais, sudėjau druską, prieskonius, svogūną, įpyliau aliejaus ir gerai išmaišiau. Dėjau indą pusvalandžiui į šaldytuvą, po to įdėjau majonezo – 4-5 kaupinus šaukštus, įpyliau vyno ir vėl viską perminkiau. Kitą dieną likus kelioms valandoms iki kepimo įspaudžiau citriną ir vėl perminkiau. Šašlykai buvo skanūs ir minkšti. Skanaus 😉

Leave a comment