Pyragas “Trupininis” / “Smėlynas”

Koks tikrasis pavadinimas – neaišku, bet ne taip ir svarbu 🙂
Reikės:
Tešlai:
3 kiaušinių
1 stiklinės cukraus (galima ir mažiau, nes pakankamai saldu nuo glajaus)
2 šaukštelių kepimo miltelių
6 šaukštų pieno
6 šaukštų aliejaus
800-900gr miltų (kad tešla neliptų prie rankų, bet nepadauginti, nes tada būna per kieta ir per sausa)
Glajui:
200g minkšto sviesto
1 indelio kondensuoto pieno su cukrumi.
Tešlai išplakiau kiaušinius su cukrumi, supyliau pieną, aliejų, kepimo miltelius, gerai išmaišiau ir po truputį maišydama sudėjau miltus. Tada tešlą supjausčiau maždaug saujos dydžio gabaliukais ir dėjau į šaldymo kamerą. Glajui sviestą laikiau kambario temperatūroje kad suminkštėtų, po to sumaišiau su kondensuotu pienu. Kai tešla ėmė šiek tiek kietėti, tarkavau ją į kepimo popieriumi užtiestą skardą, stengiausi padengti visą plotą kuo plonesniu sluoksniu, ir dėjau į įkaitintą orkaitę, 10-15 minučių. Trupiniai apskrudo netolygiai, todėl ir pyragas gaunasi įvairiaspalvis. Iš orkaitės išimtus trupinius iškart tryniau bulvių trintuve, kad sulipę trupiniai atsiskirtų.  Kai visi trupiniai buvo iškepti ir sutrinti, atvėsę, maišiau juos su glajumi, formavau kaip tinginio “kepaliukus”  ir dėjau į šaldytuvą. Skanaus 😉

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s