Tortas “Napoleonas”

Tiesą sakant, nežinau ar jis labai panašus į tikrąjį Napoleoną, tačiau turi pasakyti, kad jis nesunkiai pagaminamas ir skanus. Receptas atkeliavęs iš nežinia kur ir pakeliui pakoreguotas, patobulintas.
Reikės:
6 lapelių šaldytos bemielės tešlos (naudoju Mantingos)
2 kiaušinių
1 stiklinės cukraus
1 stiklinės pieno
200g sviesto (minkšto, kambario temperatūros)
1 arbatinio šaukštelio vanilinio cukraus
Tešlos lapelius iškočiojau šiek tiek pabarsčiusi miltais, tiesiau į skardą ant kepimo popieriaus, subadžiau šakute ir kepiau vidutinio karštumo orkaitėje, apie 15 minučių. Per tą laiką pasiruošiau kremą: nuolat maišydama pakaitinau kiaušinius, cukrų ir pieną, kol cukrus ištirpo, o masė šiek tiek sutirštėjo. Kol visa tai vėso, išsukau sviestą su vanile. Į išsuktą sviestą pyliau jau atvėsusią masę, po 2-3 šaukštus, vis gerai įmaišydama. Galiausiai tepiau kremą ant iškeptos tešlos, viršų apibarsčiau trupiniais, kurie susidarė apipjausčius tortą. Skanaus 🙂
P.S. Kitas variantas – galima šiek tiek pamažinti kremo ingredientų kiekį, t.y. imti po nepilną stiklinę pieno, cukraus bei 180g sviesto ir vieną sluoksnį pertepti ne kremu, o uogiene, pvz, juodųjų serbentų. Maloni rūgštelė pagyvina skonį.
Napoleonas

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s