Tortas “Pančo”

Nesunkiai pagaminimas, skanus, sotus, atviras improvizacijoms/variacijoms tortas.
Reikės:
Tešlai:
1,5 stiklinės miltų,
3 kiaušinių
1 stiklinės grietinės
0,5 indelio tirštinto pieno su cukrumi
1 stiklinės cukraus
2 šaukštų kakavos
1 arbatinio šaukštelio sodos (nugesintos grietinėje)
Pertepimui:
1 litro grietinės (galima ir daugiau)
0,5 indelio tirštinto pieno su cukrumi
4 šaukštų cukraus pudros
0,5 stiklinės smulkintų graikiškų riešutų
1 indelio konservuotų ananasų (susmulkintų)
0,5 citrinos (gamindama nedėjau, bet rūgštelės ten tikrai trūksta)
šokolado, pieno (puošimui)
Tešlai kiaušinius išplakiau su cukrumi, vieną po kito plakdama sudėjau likusius produktus (išskyrus kakavą), gauta masė tirštumu priminė grietinę. Maždaug trečdalį tešlos atskyriau ir į ją įmaišiau kakavą, iškepiau tamsų biskvitą, po to iškepiau likusią tešlą.  Kepiau 220 temperatūroje, apie 20 minučių, antrasis kepė kiek ilgiau. Kakavinį biskvitą pjoviau maždaug pusiau, vieną dalį palikau, o kitą supjausčiau gabaliukais, šviesųjį biskvitą susmulkinau visą. Sumaišiau pertepimui skirtus produktus, ištepiau juo kakavinį biskvitą, ant jo išdėliojau riešutus, ananaso gabaliukus. Tada smulkintus biskvito gabaliukus merkiau į pertepimo masę ir dėjau ant tamsiojo biskvito, formavau “kalną”, tarpuose vis pridėliodama riešutų bei ananasų. Šito gėrio reikėtų negailėti 🙂 Galiausiai grietinės likutį paskirsčiau ant paviršiaus (originaliame recepte tortas apliejamas glazūra, tačiau negaminau jos, bijojau, kad gali nepavykti, tortas buvo skanus ir be jos). Tortą dėjau į šaldytuvą, po keletos valandų išėmusi papuošiau tirpintu ir su pienu sumaišytu šokoladu. Skanaus 🙂

Recepto šaltinis: www.kartavkusa.ru

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s