Ryžių blyneliai

Tai puikus lengvas patiekalas iš Gustavo receptų, man ir šiuos kepsniukus labiau norisi vadinti blyneliais. Reikės:
1 kietai virto kiaušinio
1 žalio kiaušinio
stiklinės virtų ryžių (geriausia ‘vakarykščių’, neperlietų šaltu vandeniu, kitaip jie nesiklijuos į kepsniukus)
geros saujos maltų džiuvėsėlių
1 šaukšto tirpinto sviesto
žiupsnelio šviežių petražolių
druskos, pipirų
Viską, išskyrus džiuvėsėlius, sumaišiau, ėmiau šaukštu masę, šiek tiek suspaudžiau ją delnu ir dėjau į džiuvėsėlius, apvoliojau iš abiejų pusių ir kepiau aliejuje. Prie šių kepsniukų trūko padažo, tik dar nesugalvojau kokio 🙂 Tai valgėm su pomidorų padažu.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s