Kepta jautiena su grybų ir balto vyno padažu

Tai iki šiol skaniausias man karštasis patiekalas iš visų išbandytų, viliojantis tiek skoniu, tiek kvapais. Reikės:
keleto gabalėlių jautienos
grybų (tinka tiek pievagrybiai, tiek miško grybai)
poros skiltelių česnako
žiupsnelio šviežių petražolių
balto sauso vyno
grietinėlės
druskos, pipirų
alyvuogių aliejaus.
Mėsytę iš vakaro pamarinuoju aliejuje su druska ir pipirais. Kitą dieną iškepu ją aliejuje, išėmusi mėsą ten pat sudedu  smulkintus grybus, česnaką bei petražoles ir recepto autoriaus patarimu pasimėgauju kepinio kvapu 🙂 Šiek tiek pasūdau ir papipirinu. Kai grybai apkepa, pilu vyną, vėl uodžiu nuostabų kvapą. Kai vynas kiek nusigaruoja, į grybus sudedu iškeptą mėsą bei pilu grietinėlės. Dar kelios minutės ir patiekalas paruoštas. valgome su ryžiais bei daržovių salotomis. Skanaus 😉
P.S. foto patiekalas be grietinėlės, nes tada jos neturėjom..

Šaltinis: www.pragarovirtuve.lt

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s