Pomidorienė

Pavadinimas gal ir nelabai tikslus, bet būtent pomidorų sriubos šiandien užsinorėjau, todėl savo gaminį taip ir pavadinau. Peržvelgusi keletą receptų internete, pasiėmiau tik kelias idėjas, nes visiems jiems man trūko bent keleto ingredientų. Bijojau galutinio rezultato, bet sriuba pavyko.
Reikės:
saujelės ryžių
poros vidutinio dydžio pomidorų
pusės svogūno
morkos
skiltelės česnako
sultinio
druskos, pipirų, mairūno, kario
Ryžių mums liko nuo pusryčių, todėl papildomai virti nereikėjo. Keptuvėje pakepinau šiaudeliais pjaustytą morką, smulkintą svogūną bei česnaką, viską sudėjau į verdantį vandenį, įdėjau savo mėgstamo sultinio. Kol visa tai virė, keptuvėje iki tirštos masės apkepiau blanširuotus pomidorus, į juos bėriau pipiro, kario, mairūno. Tada masę supyliau į sultinį, sudėjau ryžius, pasūdžiau ir dar keletą minučių paviriau. Kitąkart tikriausiai įdėčiau vienu pomidoru daugiau, norėjosi daugiau rūgštelės, bet šįkart tik tiek jų turėjom. Skanaus 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s