Trinta moliūgų sriuba

Kadangi iki šių metų mano mama kaime moliūgų tik priaugindavo, bet mes jų nevalgydavom, šiemet nusprendžiau sulaužyti tradiciją ir ką nors iš jų pagaminti. Sriuba gavosi labai skani. Reikės:
pusės nedidelio moliūgo
keleto skiltelių česnako
sultinio (dėjau sauso šaukštelį)
apie 70ml grietinėlės
1 v.š. grietinės (originale jos nėra, tačiau vien su grietinėle man buvo kiek per saldu)
šlakelio alyvuogių aliejaus (nebūtinai alyvuogių)
druskos, pipirų, muskato
kepintų saulėgrąžų, forminės duonos skrebučių (nebūtina, bet taip skaniau 🙂 )
Moliūgą supjausčiau gabalėliais ir karščiui atspariame inde, užpylusi aliejaus, kepiau jį orkaitėje kol visiškai suminkštėjo, pabaigoje užbėriau smulkinto česnako ir dar šiek tiek pakepiau. Sudėjau visa tai į verdantį su sultiniu vandenį, sudėjau prieskonius, grietinę ir grietinėlę, trumpai pakaitinau ir blenderiu sutryniau iki vientisos masės.  Įsipylę sriubos bėrėmės saulėgrąžų ir įsidėjom skrebučių. Nors man asmeniškai sausas skrebutis skaniau nei išmirkęs. Skanaus 😉

Receptas paimtas iš: www.neringa-blogas.com

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s