Apkepas su krabų lazdelėmis ir alyvuogėmis

Nuorodą į receptą aptikau facebook svetainėje.
Reikės:
1 pakelio ryžių (125g), naudojau basmati, jie labiau aromatingi
morkos
10 krabų lazdelių
saujos ar net daugiau juodų alyvuogių
keleto šaukštų majonezo
apie 100 g fermentinio sūrio
1-2 skiltelių česnako
prieskonių
Ryžius išviriau ir sudėjau į keptuvę, kur jau buvo aliejuje apkepintos smulkintos morkos bei česnakas. Keletą minučių viską maišydama dar pakepinau, sudėjau prieskonius ir visą masę sudėjau į karščiui atsparų indą. Ant viršaus užtepiau majonezą, subėriaus smulkintas krabų lazdeles, išdėliojau alyvuoges bei sudėjau plonai pjaustyto sūrio juosteles (labai nemėgstu tarkuoti). Indą įdėjau į vidutinio karštumo orkaitę ir viskas troškinosi kol išsileido sūris – apie 20 minučių. 

Recepto šaltinis: www.mamosreceptai.lt

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s