Įdarytas karpis

Reikės:
karpio
morkos
svogūno
pievagrybių (nebūtinai)
daržovių pagal skonį (dėjau cukinijos, poro)
grietinės
majonezo
prieskonių (čiobrelių, baziliko, druskos, pipiro)
Nediduką karpį pamarinavau ištrynusi prieskoniais, autorė rekomenduoja negailėti česnako, aš dėjau Persilado. Karpis marinavosi kol ruošiau įdarą. Įdarui pakepinau tarkuotos morkos, svogūno, cukinijos ir poro, pagardinau druska ir pipirais, įdaro pridėjau į karpio vidų, karpį į kepimo rankovę ir į orkaitę maždaug pusvalandžiui. Po to rankovę praplėšiau ir visą paviršių patepiau padažu iš lygiomis dalimis sumaišytos grietinės bei majonezo. Dar skaniau, jei būna likę įdaro, tada ir jį įmaišau į šį padažą, dedu karpį atgal į orkaitę 10 – 15 minučių. Skanus tiek šiltas, tiek šaltas.
Recepto šaltinis: www.supermama.lt

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s